Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Astor Piazzolla

καλαματας
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η νέα αυτή μορφή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μάς επιτρέπει να ονειρευόμαστε, να παραμένουμε δημιουργικά ζωντανοί και να κρατάμε ζεστό το ενδιαφέρον των μαθητών μας σε δύσκολους καιρούς.

Το κοινό του Φεστιβάλ, μέσα από την προβολή μικρών μουσικών βίντεο,  έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο  Αντώνης Κουφουδάκης  (τάξη κιθάρας) & η  Βίκη Βασιλειάδη ( τάξη φλάουτου). Την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει η Παναγιώτα Ηλιοπούλου (φιλόλογος), ενώ την  ηχοληψία και τη βιντεοσκόπηση ο Αλέξανδρος Μπεκ.

Με οδηγό τα αριστουργηματικά έργα του Astor Piazzolla Libertangο, Milonga del angel, Oblivion, Verano Porteno, Poema Valseado, Café 1930, La muerte del angel, Campero κ.α. ο ακροατής μεταφέρεται στις γειτονιές του Buenos Aires, αναπνέει στον ρυθμό του nuevo tango και βιώνει έντονα συναισθήματα.

Η νέα αυτή μορφή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μάς επιτρέπει να ονειρευόμαστε, να παραμένουμε δημιουργικά ζωντανοί και να κρατάμε ζεστό το ενδιαφέρον των μαθητών μας σε δύσκολους καιρούς.

Οι προβολές των βίντεο θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Vimeo από τις 21 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής) κάθε Κυριακή και ώρα 18:00 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για ένα έτος μετά την πρεμιέρα τους.

Τον σύνδεσμο μπορείτε να τον βρίσκετε

 

Διαγωνισμός Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης»

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνει και φέτος τον Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης». Λόγω της πανδημίας οι ημερομηνίες διεξαγωγής του δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Στόχος του Φεστιβάλ είναι ο διαγωνισμός να λάβει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός Κιθάρας χωρίζεται σε τρία τμήματα παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων. Για τα υποχρεωτικά έργα, τα βραβεία των διακριθέντων νέων κιθαριστών, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του, μπορείτε να ενημερωθείτε από το site: www.kalamataguitarfestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.