Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο 68 ηλικιωμένων απο ανακοπή καρδιάς-μέσα σ΄ένα χρόνο- σε γηροκομείο στα Χανιά…

Girokomeia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα Χανιά , με  εντολή του εισαγγελέα  έγινε εκταφή ηλικιωμένης γυναίκας  και  έλεγχος των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου 68 ηλικιωμένων που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε γηροκομείο της πόλης.Σημειώνεται πως  όλοι οι θάνατοι προήλθαν απο ανακοπή καρδιάς σε διάστημα σχεδόν ενος χρόνου.

Χθες το πρωί  οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή της σορού μίας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει στο συγκεκριμένο ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων. Η εκταφή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής παραγγελίας του εισαγγελέα Χανίων και αναμένεται να ρίξει φως στον θάνατο της γυναίκας, ενδεχομένως δε να εξηγήσει και τα αίτια θανάτου άλλων 67 τροφίμων του ιδρύματος.    Προφανώς οι έρευνες των Αρχών επιχειρούν να διαλευκάνουν το εάν και κατά πόσο κάποιος από αυτούς τους 68 ηλικιωμένους απεβίωσε λόγω εγκληματικής ενέργειας.

Το γεγονός και μόνον ότι η εισαγγελία παρήγγειλε εκταφή νεκρού σημαίνει πως η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή. Θεωρείται εξαιρετικά αφύσικο να έχουν σημειωθεί σε έναν οίκο ευγηρίας σε μία επαρχιακή πόλη όπως τα Χανιά, μέσα σε έναν χρόνο, 68 συνολικά θάνατοι ηλικιωμένων. Ήδη η εισαγγελία Χανίων έχει παραγγείλει σε όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης να αναζητήσουν τα πιστοποιητικά θανάτου των 68 αυτών ηλικιωμένων. Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από συγκεκριμένη καταγγελία σύμφωνα με την οποία έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν τελεστεί αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία με δόλο και κατά συρροή. Η εισαγγελία Χανίων διερευνά το κατά πόσο ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.