Ημέρα μνήμης …Γενοκτονία των Αρμενίων

201504192125p
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα ισχυρή πίεση των ΗΠΑ στην Τουρκία, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων που είναι η 24η Απριλίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ότι προτίθεται σήμερα να αναγνωρίσει ως Γενοκτονία την εξόντωση 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μία λιτή ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν μία σειρά θεμάτων.

Από την πλευρά της, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στον στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς τους σχέσης και στην οικοδόμηση μίας ευρύτερης συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος. Ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε επίσης ως σημαντικά θέματα την οργάνωση του Φετουλάχ Γιουλέν στις ΗΠΑ και την στήριξη από την Ουάσιγκτον του PKK και των Κούρδων της Συρίας.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 23/4 χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο Γερεβάν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της σφαγής των Αρμενίων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.