Πέθανε η διάσημη ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα…

Milva
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, που έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως Μίλβα.

 

Η Μίλβα, που ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια, πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στο Μιλάνο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa. Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70, συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες όπως οι Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε και Φράνκο Μπατιάτο.

 

H γνωστή ως La Rossa ( η κοκκινομάλλα) όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί που τη λατρεύουν, γεννήθηκε στο Goro, επαρχία της Φεράρα της Ιταλίας, στις 17 Ιουλίου 1939. Η καριέρα της ξεκίνησε από τα νέα ταλέντα όταν ήρθε πρώτη ανάμεσα σε επτά χιλιάδες καλλίφωνους Ιταλούς και Ιταλές που πήραν μέρος.

 

Πριν καλά – καλά ξεκινήσει ηχογραφήσεις δικών της τραγουδιών ηχογράφησε το Milord τη μεγάλη επιτυχία της Εντίθ Πιαφ. Όμως, το πραγματικό της ντεμπούτο ήταν στη σκηνή του Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo το 1961, όπου πήρε την τρίτη θέση. Το 1962 η Μίλβα ήταν η πρώτη Ιταλίδα τραγουδίστρια που τόλμησε να τραγουδήσει το ρεπερτόριο της Εντίθ Πιαφ στο Ολυμπιά στο Παρίσι. Ο τύπος και το κοινό έμειναν άφωνοι και έκπληκτοι για το πως μια μη Γαλλίδα τραγουδίστρια μπορούσε να ερμηνεύσει με τέτοιο συναίσθημα και ενέργεια τα τραγούδια του Πιαφ. Οι μουσικοκριτικοί την ονόμασαν τραγουδίστρια της χρονιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.