AstraZeneca: Τι απαντά στο Newpost Έλληνας γιατρός από νοσοκομείο του Μπρόμτον για το εμβόλιο στους 30-39

“Το bypass της καρδιάς σε ασθενείς χαμηλού κινδύνου έχει ένα κίνδυνο περιεγχειρητικού θανάτου 1-2%, μερικές χιλιάδες φορές μεγαλύτερο από τον κίνδυνο θρόμβωσης από AstraZeneca.”

Μια μέρα πριν ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 εως 39 ετών , η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Alpha 98,9 προέβη σε δήλωση που προκάλεσε αναστάτωση. Συγκεκριμένα η κυρία Λινού είπε  ότι «το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους 30άρηδες».

«Πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε οι 30άρηδες, αλλά το AstraZeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 έτη. Δεν ξέρω γιατί η επιτροπή και η πολιτεία το έκαναν αντίστροφα. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50. Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή, είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί», υπογράμμισε η κ. Λινού.