Δημήτρης Κουτσούμπας:Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών…

Koutsoumpas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Για την διαχείριση της πανδημίας, μίλησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,  σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για: Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας για τον λαό και τις ανάγκες του».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες γιατροί από μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, διευθυντές κλινικών covid, καθηγητές λοιμωξιολόγοι και πρόεδροι Ενώσεων Υγειονομικών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η μάχη με την πανδημία είναι σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε επικίνδυνη την άποψη που διακινεί η κυβέρνηση “ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας”. Οι δεκάδες νεκροί, οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι, πολλοί εκτός ΜΕΘ, τους διαψεύδουν».

Ως όπλα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις υγειονομικών, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, τους μαζικούς εμβολιασμούς με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, καθώς και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Για όλα αυτά, όμως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα», επισήμανε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι η «μόνη αγωνία» της κυβέρνησης είναι «να ανοίξει ο Τουρισμός και συνολικά η καπιταλιστική οικονομία, με αυτοδιάγνωση για τους εργαζόμενους και τα γνωστά πρωτόκολλα – “λάστιχο”, που ωφελούν μόνο τις τουριστικές και μεταφορικές εταιρείες, τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.