Γιατρομανωλάκης: Συναυλίες με «σύστημα σκακιέρα» – Πότε αναμένεται να ανοίξουν οι κινηματογράφοι

Unnamed
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Οδικός χάρτης ανοίγματος του πολιτισμού

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, παρουσίασε στην εκπομπή «Συνδέσεις» τον οδικό χάρτη ανοίγματος του Πολιτισμού. Όπως ανέφερε, «εμείς έχουμε παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη, ο οποίος πιάνει και το κομμάτι του ζωντανού θεάματος και του κινηματογράφου πιάνει και τα μουσεία, πιάνει και την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Την Παρασκευή που μας έρχεται ανοίγουν τα μουσεία σε όλη την επικράτεια. Έχουμε στείλει εγκυκλίους στα μούσεια και κάθε ένα έχει κάνει τους υπολογισμούς του, για να υπάρχουν και απόσταση στις ουρές, στα ταμεία κτλ. Στις 15 του μηνός ξεκινάει η διαδικασία της εκπαίδευσης δια ζώσης στις ανώτερες σχολές χορού και τις δραματικές σχολές, στις 17 του μηνός ξεκινάει η διδασκαλία στα ωδεία με αναλογία ένα προς ένα. Θα γίνονται μόνο ατομικά μαθήματα και όχι ομαδικά».

Θερινά σινεμά

«Στις 21 του μηνός ξεκινούν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%. Δεν θα γίνεται διάλειμμα για να μη δημιουργούνται ουρές. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οδηγία για μία προβολή μόνο,  αυτή η σκέψη είναι επαγωγική, ότι δηλαδή προλαβαίνει ένας κινηματογράφος να κάνει μόνο μία προβολή, 9 με 11. Θεωρώ όμως ότι στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα για δεύτερη προβολή.

Στις 28 του Μαΐου πάμε στο ζωντανό θέαμα,  δηλαδή συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάτρου σε ανοιχτούς χώρους και μιλάμε για πληρότητα 50%, δεν μιλάμε για συναυλίες με όρθιους στην αρένα του γηπέδου. Δημιουργούμε απόσταση ασφαλείας μεταξύ των θεατών, δηλαδή γεμίσουμε όλο το θέατρο με αποστάσεις, κάθισμα παρά κάθισμα. Το σύστημα εμείς το λέμε μεταξύ μας σκακιέρα».

Θέατρα

Σχετικά με τις κλειστές αίθουσες και τα θέατρα ο κύριος Γιατρομανωλάκης υποστήριξε ότι «σε αυτά εντάσσονται και πολλά multiplex. Δεν τα έχουμε ξεχάσει, θα το επανεξετάσουμε καθώς θα προχωρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εγώ εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε λίγο πιο μετά, μέσα στο καλοκαίρι, να ανοίξουμε και αυτούς τους κινηματογράφους. Δεν πρόκειται οι άνθρωποι του πολιτισμού να μείνουν χωρίς στήριξη και αβοήθητοι».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.