Αλλοίωση των πρακτικών στην προανακριτκή καταγγέλλει ο Νίκος Παππάς

Unnamed
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκθετος είναι ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, Σταύρος Κελέτσης. Η σοβαρή καταγγελία του Νίκου Παππά (μέσω επιστολής) στην επιτροπή, περί αλλοίωσης των πρακτικών, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση επί της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή Παππά αφορά τη χθεσινή κατάθεση του εργολάβου και την «κοπτοραπτική» του προέδρου στα πρακτικά της προανακριτικής που φρόντισε να σβήσει ότι δεν ταιριάζει στο αφήγημα της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα στο προεδρείο προκειμένου να ακουστεί η μαγνητοφώνηση της χθεσινής συνεδρίασης και να προστεθούν τα αποσπάσματα που παραλήφθηκαν από την εξέταση του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο κόμμα της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος, Σταύρος Κελέτσης, παραδέχθηκε πως αφαιρέθηκαν τμήματα από την κατάθεση κάνοντας λόγο για «κυριαρχικό δικαίωμα του προέδρου της Επιτροπής».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται έντονα γιατί κατά τη χθεσινή ημέρα, όταν η βουλευτής του κόμματος και μέλος της προανακριτικής Θεοδώρα Τζάκρη, επιτέθηκε στον μάρτυρα για την τοποθέτησή του περί ανταλλαγής sms με τον Νίκο Παππά, τον οδήγησε σε αναίρεση της αρχικής του τοποθέτησης όμως αυτό δεν καταγράφηκε ποτέ στα πρακτικά.

Μετά την ομολογία για την αλλοίωση, ο Νίκος Παππάς προσανατολίζεται στο να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της Ν.Δ. και προέδρου της επιτροπής, Σταύρου Κελέτση.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι «η διαδικασία εκτραχύνεται σε επικίνδυνη οδό» και πως «ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες παρεμβάσεις του προέδρου σε μία ποινική διαδικασία στην κατεύθυνση της απάλειψης».

► Από τα πρακτικά σβήστηκε η  αήθης και σεξιστικη του προέδρου Κελέτση σε βάρος της Τζάκρη.

Η χθεσινή κατάθεση Καλογρίτσα

Με έκδηλη την αγωνία του για το θέμα της διένεξης που έχει με την αραβική εταιρεία CCC εμφανίσθηκε στην προανακριτική χθες ο Χρ. Καλογρίτσας. Ο εργολάβος που καλείται να καταβάλει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ μετά την απόφαση στου ελβετικού δικαστηρίου αναφέρθηκε (πριν διακοπεί η κατάθεσή του) πολλάκις στο θέμα μπλέκοντας ακόμα και κατασκοπευτικές υπηρεσίες ενώ χαρακτήρισε την οικογένεια Χούρι «απατεώνες και ψεύτες».

Έκανε αρχικά αναφορές σε ανταλλαγή sms με τον Νίκο Παππά χωρίς όμως να παρουσιάσει τα πειστήρια και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε αναδίπλωση των όσων έχει πει . Κατά τη σύντομη κατάθεσή του δεν προσκόμισε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του πρώην υπουργού ενώ παράλληλα καταρρίφθηκε ο μύθος περί «μπροστινού» του ΣΥΡΙΖΑ με τα αποκαλυπτικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στοιχεία που κατέθεσε ο γιος του, Ιωάννης – Βλαδίμηρος, για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Πρόκειται για την  εγγυητική επιστολή της Attika bank και το σχετικό παραστατικό που κατατέθηκε από τον υπερθεματιστή Ι.Β. Καλογρίτσα που καταρρίπτουν του ισχυρισμούς Χρ. Καλογρίτσα περί «μπροστινού» του τηλεοπτικού εγχειρήματος. Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι διέθετε 8 εκατ. ευρώ (από την 1η Απριλίου, 2016) για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πριν ο πατέρας του έρθει σε επαφή με την οικογένεια Χούρι και ξεκινήσει το ντόμινο των εξελίξεων.

Ο άλλοτε αφερέγγυος για τη Ν.Δ. εργολάβος αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Phg;h Efsyn

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.