Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19

Image1170x530cropped 768x348 768x348
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανοίγει ο δρόμος για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 κατόπιν της συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κρατών μελών έπειτα από σχετική πρόταση που είχε κάνει η Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να το εκδίδει εντός του Ιουνίου, καθώς έχει ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ προσομοίωσης.

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα τεθεί σε λειτουργία εντός Ιουνίου, στην ΕΕ έχουν καταλήξει πώς θα είναι τι περιέχει και τις διασυνδέσεις, αυτή τη στιγμή γίνεται η παραμετροποίηση στα τεχνικά συστήματα, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως επισήμανε το πιστοποιητικό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και να βοηθήσει τη μετακίνηση στις χώρες της ΕΕ, και όχι μόνο.

Tο ψηφιακό πιστοποιητικό θα πιστοποιεί τρία πράγματα τόνισε ο κ. Γεωργαντάς: ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της πανδημίας, ότι έχει νοσήσει από τη νόσο Covid-19 και έχει αντισώματα, και όσους έχουν κάνει επίσημο αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψουν.

Στόχος του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, είναι να διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για «εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων» είχε κάνει λόγο εξ αρχής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.