Απο την Αθήνα στη Λιθουανία η πτήση της Ryanair-αναγκάσθηκε να προσγειωθεί το αεροπλάνο στην Λευκορωσία για να συλληφθεί δημοσιογράφος…

Ryanair
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία διατάχθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, πτήση της Ryanair από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας προκειμένου να συλληφθεί ένας ακτιβιστής blogger.

Οι αστυνομικοί στο Μινσκ συνέλαβαν τον ακτιβιστή Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος ήταν στη λίστα των καταζητούμενων μετά τις μαζικές διαδηλώσεις του περασμένου έτους.

Στην καταγγελία προχώρησε ο Ρολάντας Κατσίνσκας, Λιθουανός διπλωμάτης.

Το αεροσκάφος, βρισκόταν πάνω από τη Λευκορωσία έχοντας σχεδόν φτάσει στη Λιθουανία όταν άλλαξε κατεύθυνση, προς το Μινσκ εν μέσω αναφορών ότι είχε εκρηκτικά. Ωστόσο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Το τμήμα καταστολής οργανωμένου εγκλήματος της Λευκορωσίας από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Πρωτάσεβιτς τέθηκε υπό κράτηση, αλλά στη συνέχεια απέσυρε τη σχετική δήλωση που είχε κάνει στο κανάλι Telegram.

Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε πως είναι απαράδεκτο συμβάν να προσγειώνονται αναγκαστικά μια πτήση για να συλληφθεί ένας δημοσιογράφος και τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Επίσης, σημείωσε πως στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να τεθεί θέμα αυστηρότερων πιέσεων προς τη Λευκορωσία, αναφέροντας μάλιστα και τη φράση «αρκετά»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.