Τον έλεγχο του συνδικαλισμου επιδιώκει η Κυβέρνηση …προσπαθει να φιμώσει την ΕΣΗΕΑ του Κριγκόρ Τσακιτζιάν

ΦΙΜΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Εκδίδει ανακοίνωση, με την οποία εγκαλεί την ΕΣΗΕΑ για τη θέση που πήρε, όσον αφορά στο θέμα των απλήρωτων υπερωριών που ψηφίζει η κυβέρνηση με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Θεωρεί μάλιστα ότι ο εργαζόμενος είναι εκείνος που καθορίζει τους κανόνες στην εργασία του. Προφανώς τα στελέχη της, που εξέδωσαν και την ανακοίνωση, ζουν στο δικό τους εργασιακό παράδεισο της Πειραιώς και καθορίζουν εκείνα το πως θα αμείβονται και όχι οι εργοδότες τους.
Επίσης αγνοεί το κυβερνών κόμμα ως φαίνεται, ότι η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό όργανο και έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική σε νομοσχέδια που άπτονται των εργασιακών, με όποιο τρόπο εκείνη νομίζει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών της.
Με λίγα λόγια, θα εγκαλέσει όπως το πάει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τις ανακοινώσεις που θα εκδώσει και θα βρίσκονται μάλλον εκτός κυβερνητικής γραμμής.
Προφανώς παρασυρόμενη η κυβέρνηση από τη φόρα που πήρε με τη “λίστα Πέτσα”, με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει ταύτιση απόψεων επί παντός του επιστητού, κυβέρνησης και ΜΜΕ, ότι το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τα συνδικαλιστικά όργανα.
Δεν μένει παρά τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να τις εκδίδει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για να μη χάνεται η κυβερνητική γραμμή κατά τη μεταφορά, από τα συνδικάτα μέχρι την Πειραιώς.
Ώρα είναι να δούμε και νέα “λίστα Πέτσα” για τα συνδικαλιστικά όργανα.
Ας δούμε τι σπουδαία πράγματα λέει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πειραιώς ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
«Είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε φορέα, όπως και του κάθε πολίτη, να έχει την άποψή του για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο “Νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας”. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η διαστρέβλωση όσων προβλέπει. Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν η διαστρέβλωση αυτή γίνεται από εκείνους που έχουν ταχθεί να ενημερώνουν τους πολίτες. Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ότι στο Νομοσχέδιο “επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό”. Αποτελεί καταφανές ψεύδος. Πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Μια απλή ανάγνωση αρκεί. Όσοι εργάζονται υπερωριακά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αμειφθούν με τον τρόπο που αμείβονταν μέχρι τώρα. Θα περίμενε κάποιος από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τον κώδικα δεοντολογίας, ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τον τηρούν. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν».
Αυτά λέει η ανακοίνωση της Ν.Δ.
Για τις ανακοινώσεις του κ.Κωστή Χατζηδάκη, σύμφωνα με τις οποίες με την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι θα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, αφού θα καθορίζουν εκείνοι πόσο επιπλέον χρόνο διακοπών θα έχουν για να τρέχουν ανέμελοι στους ελαιώνες για να μαζέψουν τη σοδειά τους, δεν λέει τίποτα.
Όπως και για τις δηλώσεις του για τους φοιτητές, οι οποίοι όπως είπε στα «σοβαρά» ο υπουργός, θα αποβάλλουν το άγχος της πίεσης του χρόνου για τις εξετάσεις τους στα πανεπιστήμια, αφού αν δουλέψουν μερικά δεκάωρα παραπάνω, θα μπορέσουν να μαζέψουν τα πολυπόθητα ρεπό για να μπορέσουν με την ησυχία τους να διαβάσουν για να πετύχουν τα όνειρά τους.
Ως εκ τύτου το ίδιο θα συμβεί και με τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες, στις βιοτεχνίες, στο λιανεμπόριο και αλλού.
Θα μπορέσουν να μαζέψουν περισσότερη άδεια, για να κάνουν περισσότερο χρόνο διακοπές στη Μύκονο και στα άλλα κοσμικά νησιά των Κυκλάδων που παραθερίζουν οικογενειακώς κάθε καλοκαίρι και γυρνούσαν πίσω με μισή καρδιά γιατί δεν τους έφταναν οι μέρες.
Κάποιος πρέπει να συγκρατήσει τους ασυγκράτητους εκεί στην Πειραιώς και να σταματήσουν αυτό το κακόγουστο παιχνίδι με το επιτελικό κράτος, γιατί μοιάζει να εκτρέπονται τα πράγματα με τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
1 κοινοποίηση

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.