«Αρχιερέα του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τν Κ.Μητσοτάκη

Tsipras alexis syriza vouli it
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Αρχιερέα του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το αντεργατικό νομοσχέδιο «έκτρωμα» που «διχάζει την ελληνική κοινωνία και τον λαό».

Από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε: «Δεν είστε σε θέση να φιμώσετε τη φωνή της κοινωνίας. Εκτίθεστε. Δεν είναι εύκολο σήμερα να κρύψεις αλήθειες. Μάταια, προσπαθείτε να κρύψετε την αλήθεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «προπαγάνδα και ασύστολα ψεύδη» για την υπεράσπιση του νομοσχεδίου. «Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα, Αναγέννηση», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως τα λεγόμενα του πρωθυπουργού αποτελούν «δυσφήμηση όσων αντιδρούν και αντιστέκονται» εξηγώντας πως «απαξιώνονται τα συνδικάτα, όλες οι κοινωνικές οργανώσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Μίλησε για «ομιλία προκατασκευασμένων επιχειρημάτων» αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού που προηγήθηκε ισχυριζόμενος πως «δημιουργεί εικόνα απόλυτου διχασμού», «αποκαθηλώνει το εργατικό δίκαιο την κοινωνική δικαιοσύνη».

Η σφοδρή επίθεση Τσίπρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία συνεχίστηκε με τον πρώην πρωθυπουργού να τονίζει πως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι «ότι πιο αντεργατικό έχει έρθει στη Βουλή μετά τη μεταπολίτευση».

Έχοντας πάντα στο κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είπε: «Είστε ένας πρωθυπουργός που διχάζει. Δεν ενώνετε. Διχάζετε τους νέους» συμπεραίνοντας πως «οι κοινωνίες δεν πάτε έτσι μπροστά. Δεν πάνε μπροστά με τον αυταρχισμό» και καταλήγοντας πως αυτό το νομοσχέδιο «είναι ο θεμέλιος λίθος του καθεστώτος που οραματίζεστε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.