Τι υποστηρίζει ο δολοφόνος και το ημερολόγιο της Καρολάιν…

Eglima sta glika nera 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την ώρα που ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φόνου της Καρολάιν βρίσκεται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, προσωρινά κρατούμενος μέχρι τη δίκη (που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες), οι εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον των δικαστικών αρχών προκαλούν αίσθηση.

«Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή.

Μία αναφορά που προκαλεί τουλάχιστον απορία, μετά τα συντριπτικά στοιχεία του κατηγορητηρίου και κυρίως την ίδια την ομολογία του. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως ο 33χρονος ομολόγησε μεν πως σκότωσε τη γυναίκα του (και μάλιστα έδωσε και δεύτερη, συμπληρωματική, προανακριτική ομολογία με περισσότερες διευκρινίσεις στη ΓΑΔΑ), όμως δεν ομολόγησε ως προς την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως την περιγράφει το κατηγορητήριο.

Συνεχίζει να αμφισβητεί πως είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και να υποστηρίζει πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής – με άλλα λόγια πως δεν επρόκειτο για σχέδιο δολοφονίας, αλλά πως το έγκλημα συνέβη επειδή ήταν η «κακιά η ώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις τόσο από τον ανακριτή όσο και από τον εισαγγελέα, που ασχολήθηκαν με όλα τα κρίσιμα ζητήματα: Από τη γνωριμία του και το γάμο του με την Καρολάιν, μέχρι την ημέρα του εγκλήματος και όσα ακολούθησαν, ιδιαίτερα το τι ακριβώς έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Ο πιλότος, στο υπόμνημά του, εμφανίστηκε μετανοημένος, δηλώνοντας «κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου», ενώ πρόσθεσε «ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Ετερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί».

Εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι περιγράφονται εκτενώς στο ημερολόγιο της Καρολάιν, το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της δικογραφίας. Η δημοσιοποίηση του ημερολογίου από πολλά ΜΜΕ προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτερο επίπεδο, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα, να ζητά τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οπως αναφέρει μάλιστα στην παραγγελία του ο κ. Πλιώτας «η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».

Πηγή: Ελ.Τυπος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.