Προσοχή για οσους θέλουν να ταξιδέψουν απο 5 Ιουλίου σε νησιά…

08a5781f94b64671b493396a8aacdfd3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις ενηλίκων προς τα νησιά θα απαιτούνται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapit test τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Συγκεκριμένα, από τις 5 Ιουλίου, για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

Για ενήλικους:
α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,
β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,
γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
Για ανήλικους 12 έως 17 ετών:
Οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test
Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα. Στην επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Οι εξαιρέσεις
Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και

 

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), όπως ήδη ισχύει,

β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν τη μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Όσον αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή: iefimerida.gr –

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.