Η μαγική φυσιογνωμία της Μάγιας Λυπεροπούλου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη θεατρική μας συνείδηση!

Unnamed
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Μάγια Λυμπεροπούλου απο τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες  που έχουν περάσει απο το Ελληνικό θέατρο έφυγε απο τη ζωή σ ήλικία 81 ετών  μετά απο έμφραγμα που υπέστη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών.  Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας .Η Μάγια Λυμπεροπούλου   είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και άλλους θιάσους αναλαμβάνοντας μεγάλους και απαιτητικόύς θεατρικούς ρόλους τους οποίους ενσάρκωσε με συγκλονιστικό τρόπο.
Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας», «Οι δούλες», «Ιλιάδα», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Πάθος», «Φάουστ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης»

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Άγγελοι στην Αμερική (2010), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Ο θείος Βάνιας (2009), Η τριλογία του παραθερισμού (2011).

Η σημαντική ηθοποιός επέστρεψε στο Θέατρο Τέχνης (σεζόν 2017-2018) αποδεχόμενη την πρόταση του Νίκου Μαστοράκη να πρωταγωνιστήσει στο λαϊκό αριστούργημα του Έντεν Φον Χόρβατ «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.