Η αδικία στους υποψηφίους της Αρχιτεκτονικής και η δήλωση για κατάργηση του μέτρου απο τον Αλέξη Τσίπρα…

Panellinies bathmologies
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταργήσει το άδικο μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ως κυβέρνηση προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μαθητές υποψήφιους της Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι αρίστευσαν στη συνολική βαθμολογία, αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη επιλογή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαταστήσει τώρα την αδικία, αναφέροντας «ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης μαζί και με τα άλλα κόμματα μπορούμε να αναδείξουμε την αδικία» για να προσθέσει ότι σε αυτό που μπορεί να δεσμευτεί είναι για το μεσομακροπρόθεσμο διάστημα σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα  ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ’ υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές. Η δική μας λογική είναι να ενισχύσουμε τα ΑΕΙ της χώρας κι όλες τις σχολές με καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Να έχουν περισσότερους φοιτητές και υψηλού επιπέδου μόρφωση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.