Ζωντάνεψε και φέτος το θέατρο Ορχομενού Του Γιάννη Αποστολόπουλου

Thumbnail
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Γιάννη Αποστολόπουλου

Στο κέντρο της Αρκαδίας δίπλα στην ιστορική κωμόπολη του Λεβιδίου και σε περίοπτη θέση στον παρακείμενο λόφο βρίσκεται το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό μνημείο που κτίστηκε την περίοδο των ελληνιστικών χρόνων εκεί που άλλοτε ήκμαζε το βασίλειο του Ορχομενού.

Στο θέατρο μετά από προσπάθειες και παρεμβάσεις των αρχαιολογικών υπηρεσιών έχει αποδοθεί η αρχική του μορφή και ήδη πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων .

Στο πλαίσιο αυτό στις 19 και 20 του μήνα με το αυγουστιάτικο φεγγάρι και την ομορφιά του αρκαδικού τοπίου ανάμεσα στο Αρτεμίσιο και το Μαίναλο ανέβηκε η παράσταση  «Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης» . Είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Roland Schimmelpfennig «Ιδομενέας» και στην όπερα του Μότσαρτ «Idomeneo», σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά με τον Μάξιμο Μουμούρη και τη Βίκυ Βολιώτη .

 

Τους ηθοποιούς συνόδευε στο πιάνο ο μουσικός Θοδωρής Ιωσηφίδης με άριες από την όπερα του Μότσαρτ Idomeneo, πρελούδια του Σοπέν και μινιατούρες του Προκόφιεφ.

Την προσεχή Κυριακή 29 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα για τα  200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις εκδηλώσεις τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία και ο αριθμός των θεατών , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα , είναι περιορισμένος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.