Σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην πολιτεία Γκερέρο, στο Μεξικό

Seismos 830x432
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην πολιτεία Γκερέρο, ανακοίνωσε το εθνικό κέντρο σεισμολογίας του Μεξικού, με τον κυβερνήτη της πολιτείας Έκτορ Αστουδίγιο να ανακοινώνει τον θάνατο ενός ανθρώπου εξαιτίας της πτώσης αντικειμένου.

Με τα εσώρουχα ή τις πιτζάμες τους βγήκαν στους δρόμους κάτοικοι εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/9 ώρα Ελλάδας) το Μεξικό. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 Ρίχτερ και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν για τουλάχιστον έναν νεκρό.

Το μεξικανικό σεισμολογικό κέντρο αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για το μέγεθος του σεισμού, που αρχικά είχε υπολογίσει πως ήταν 6,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Το αμερικανικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι, που νωρίτερα είχε προειδοποιήσει πως υπήρχε κίνδυνος να καταγραφούν σεισμικά θαλάσσια κύματα στον Ειρηνικό μετά τη δόνηση, διευκρίνισε μερικά λεπτά αργότερα πως τελικά δεν αναμένει τσουνάμι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα από την πόλη Ακαπούλκο, στην πολιτεία Γκερέρο, 400 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Μεξικού, διευκρίνισε το μεξικανικό κέντρο σεισμολογίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.