Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία…Self test!

Kerameos vouli intime 02 02 2021 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα σχολεία  και η νέα σχολική χρονιά ξεκινούν και επίσημα αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου καθώς ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη η χώρα.

Μετά από πολύμηνη τηλεκπαίδευση, ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν φέτος στο φυσικό τους χώρο, στα σχολεία.

«Ο στόχος μας για φέτος είναι διττός: αφ’ ενός η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όπλο τον εμβολιασμό, και τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών, όπως οι εντατικοί εργαστηριακοί και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αφετέρου η υλοποίηση των σημαντικών καινοτομιών για ένα σχολείο πιο σύγχρονο, πιο ελεύθερο και αυτόνομο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

σήμερα πρέπει οι μαθητές να κάνουν το πρώτο  self test ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας, πριν πάνε στο σχολείο.

Στα διαδικαστικά, το δεύτερο Self Test πρέπει να παρουσιαστεί στο σχολείο την Πέμπτη. Από την επόμενη εβδομάδα τα Self Test θα πρέπει να παρουσιάζονται στα σχολεία κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Τα σχολεία ανοίγουν με τον τρόπο που έκλεισαν (μεγάλη διαφορά ότι για να κλείσει μια τάξη πρέπει να αρρωστήσουν οι μισοί μαθητές τουλάχιστον) και ήδη έχει ανοίξει η κουβέντα για το πότε θα κλείσουν πάλι.

Ανακοινώθηκαν τα γνωστά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και όπως είναι φυσικό οι γονείς παραμένουν ανήσυχοι, καθώς πολλοί ειδικοί εκτιμούν πως το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που συνιστούν να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.