“Juno To Jupiter” απο τον μοναδικό μας Βαγγέλη Παπαθανασίου!

Thumbnail
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Decca Records ανακοινώνει το νέο άλμπουμ του Βαγγέλη Παπαθανασίου με τίτλο “Juno To Jupiter” που κυκλοφορεί στις 24 Σεπτεμβρίου σε CD και ψηφιακή μορφή. Το άλμπουμ θα είναι αργότερα διαθέσιμο σε βινύλιο και limited edition box.

 

Το έργο είναι εμπνευσμένο από την πρωτοποριακή αποστολή της NASA με το διαστημικό σκάφος Juno, στην εξερεύνηση του πλανήτη Δία. Ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι με τη συμμετοχή της σταρ της όπερας, Angela Gheorghiu. Επίσης, το άλμπουμ περιλαμβάνει και ήχους από την εκτόξευση του Juno από τη Γη, από το σκάφος και από τα διαφορετικά στάδια του ταξιδιού του Juno που βρίσκονται σε αρμονία με τη μουσική του μαέστρου.

 

Η αποστολή Juno είναι μία από τις πιο προκλητικές και επιστημονικά φιλόδοξες πλανητικές αποστολές της NASA, και έχει πάρει το όνομά της από την Ήρα, η οποία σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν η μητέρα των Θεών και των ανθρώπων και η γυναίκα του Δία, ( ‘Jupiter’ στα Ρωμαϊκά ) , ο οποίος ήταν ο πατέρας των Θεών και των ανθρώπων. Για να κρύψει τις αταξίες του ο Δίας τράβηξε ένα πέπλο από σύννεφα γύρω του, ωστόσο, η Ήρα μπόρεσε να κοιτάξει ανάμεσα στα σύννεφα και να ανακαλύψει τις δραστηριότητες του συζύγου της με τις ειδικές της δυνάμεις. Έτσι ομοίως, το διαστημόπλοιο Juno κοιτάζει μέσα από τα σύννεφα αποκαλύπτοντας τη δομή και την ιστορία του πλανήτη και πώς έχει σχηματιστεί το ηλιακό μας σύστημα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.