Σεισμός στην Κρήτη μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Seismos 5
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο σεισμός «χτύπησε» ξανά στην Κρήτη αλλά αυτή τη φορά όχι στο Αρκαλοχώρι. Ο νέος ισχυρός σεισμός είχε μέγεθος 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ταρακούνησε όλο το νησί (και όχι μόνο), ενώ υπήρξε και προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ήταν 12:24 το μεσημέρι της Τρίτης (12.10.2021) όταν σημειώθηκε ο νέος ισχυρός σεισμός, που τελικά ήταν 6,3 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Ο ισχυρός σεισμός που αναστάτωσε την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, όπου έγινε αισθητός, είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου και εστιακό βάθος 8,2 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν δυο μετασεισμοί, κοντά στα 4 Ρίχτερ, ενώ έγινε και σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κάρπαθο.

Αν και οι σεισμολόγοι φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας δόνησης και γι’ αυτό υπάρχει επαγρύπνηση. Ήδη τα σχολεία άδειασαν από μαθητές, καθώς τόσο οι γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους αλλά και οι δάσκαλοι έβγαλαν τα παιδιά από τις τάξεις. Εκκενώθηκαν επίσης δημόσια κτίρια. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναφέρονται μόνο μικρές κατολισθήσεις σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της Σητείας αλλά δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ είχε διάρκεια 29 δευτερόλεπτα και διακυμάνσεις, αναστατώνοντας τους κατοίκους, που όπου κι αν βρίσκονταν βγήκαν πανικόβλητοι στο δρόμο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.