Η 18 Οκτωβρίου του 1981 αλλαξε την πολιτικη πορεία της χωρας μας. Του Παύλου Αλέπη

Eleftherotypia ekloges 81
Facebook
Twitter
LinkedIn
Η 18 Οκτωβρίου του 1981 αλλαξε την πολιτικη πορεία της χωρας μας.
Πανω και περα απ τα πρόσωπα, σημερα , το βλέπουν καθαρά οσοι έζησαν το πριν και το μετα.
Γράφτηκαν και θα γραφουν πολλά. Ο καθενας θελει να συμπληρώσει την μεγαλη ιστορια,να πει πως εχει αντιληψη και γνώμη, πως συμμετεχει, πως νοιάζεται .
Και θα ξεκινήσουν με την απορία, πως περασαν 40 χρονια σαν νερο…Και θα συνεχισουν με διηγήσεις μεγαλειου -σχεδον παντα στρεβλωτικου- υποκειμενικού…
Οι ιστορικοί σταθμοί βλεπεις παντα υπόκεινται, στην χρηση του καθενος και στην κατάχρηση
Η απόσταση η χρονικη και η οπτικη του σήμερα μας επιτρεπει ψύχραιμα να δουμε την πορεια των οραματιστών μιας αλλαγης που δεν ολοκληρωθηκε.. .Να δουμε την διψα που παραμένει.. και γιατι οχι να τιμήσουμε τους λιγους και να…ερμηνευσουμε τους πολλους…
Δεν ειναι το σύνθημα, -και η ΑΛΛΑΓΗ ειχε πολλά -που βαζει τίτλο στην πολιτική λαχτάρα. , ειναι η προσδοκια να κατορθωθεί το ακατορθωτο…μη το ξεχναμε.
Ειναι η ελπίδα η άσβεστη, να γινει πραγματικοτητα η αλλαγή, η μεγαλη αλλαγή του πολιτη .
Του νεου ανθρωπου κυριως, που θα πει οσο μπορει πειστικά.. -Δεν δουλευουμε για την καριερα, αλλα για την Δικαιοσυνη. !!!
Πριν 40 χρονια το πίστεψαν αυτο, πολλοι…Αυτο συνέβη.
Την ωρα που κεφαλαιοποιούσαν αλλοι- καπατσοι, την ευκαιρια, λιγοι προσπάθησαν να βαλουν κεφαλαίο στο ..λειτουργημα που τους ανατέθηκε.. Δούλεψαν για την Δικαιοσύνη.
Κι ηταν Δικαστες ,Δάσκαλοι, Δημόσιοι υπάλληλοι, Δημοσιογράφοι ακόμα….
Ταπεινοι, μη-προνομιούχοι ,οπως γενίκευσε ευστοχα και βολικά…
-Δεν δουλεύουμε για την καριερα, αλλα για την Δικαιοσύνη.
Ποσο κράτησε αυτό ;; Ποσο το εννοούσαν.
Η ιστορικη νομοτέλεια, ειπε πως πρέπει ΑΥΤΟΙ να ηττηθούν. Οχι γιατι κάναν λάθος, αλλα γιατι ΓΡΗΓΟΡΑ συμβιβασθήκαν και εκαναν αυτο που αηδίαζαν στους αλλους,. Αρχισαν να αμφισβητούν τους πάντες και τα παντα..
Αφησαν την καχυποψία να θριαμβεύσει, εντος και εκτός..
Και βεβαια οι θεσμοι καταρρακώθηκαν αργα-αργα αλλα σταθερά. Εκει να δεις καριέρες υπο κρίση…
Γιατι ηττήθηκαν οι οραματιστές ;;; Μα γιατι την Δικαιοσύνη πρεπει να την πιστέψεις βαθιά .ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ, Εγινε;; και πως το χειρίσθηκε η κοινωνια μας;; Ποσες καριέρες δεν ευνοήθηκαν;…
Και τι λενε η τι ΔΕΝ λενε σήμερα;;
Γιατι ,βλέπεις και η Δικαιοσύνη πρεπει να πιστεύει πρωτιστος τον άνθρωπο με τα ελαττώματα και τις αντιφάσεις του.. ..θα μου πείτε στρογγυλεύοντας ,παίρνοντας αποστάσεις.
Περασαν 40 χρονια ομως απο την ωρα της κοινωνικής στροφής. Σαν νερο τρεχούμενο.. Απ την νεα επερχόμενη , δοκιμασία ,αραγε , ποσα χρονια θα χρειαστούν ως να την συναντήσουμε τουλάχιστον και να φερθούμε πιο έξυπνα ;; Θα μας κλεισει ραντεβου η Ιστορία;;
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.