G20 : Ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Μπάιντεν στον Ερντογάν

Erdogan biden ap
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αν και οι σχέσεις των δύο ηγετών δεν είναι στα καλύτερά τους αυτήν την περίοδο, ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να χαιρετήσει τον Ερντογάν… στρατιωτικάΤζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στη Σύνοδο των G20, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επιφυλάσσει στον Τούρκο ομόλογό του έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό. Ο Μπάιντεν χαιρέτησε στρατιωτικά τον Ερντογάν λίγο πριν την αναμνηστική φωτογραφία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλανητάρχης έχει προκαλέσει αίσθηση με απρόσμενες αντιδράσεις του.

Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στη Σύνοδο των G20, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επιφυλάσσει στον Τούρκο ομόλογό του έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό. Ο Μπάιντεν χαιρέτησε στρατιωτικά τον Ερντογάν λίγο πριν την αναμνηστική φωτογραφία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πλανητάρχης έχει προκαλέσει αίσθηση με απρόσμενες αντιδράσεις του.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε συνάντηση με την πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Πρόκειται για την πρώτη τους διμερή συνάντηση μετά το διπλωματικό επεισόδιο του «sofagate». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου του G 20 και, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ήταν σύντομης διάρκειας.

πηγη in gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.