Σ.Τσιόδρας: «Η κατάσταση μάς ανησυχεί, μπορεί να οδηγήσει και σε μια μεγάλη πανδημία της Όμικρον στην Ευρώπη».

105909 tsiodras211280
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Η κατάσταση μάς ανησυχεί, μπορεί να οδηγήσει και σε μια μεγάλη πανδημία της Όμικρον στην Ευρώπη».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σήμερα σε ενημερωτική εκδήλωση για τον κορωνοϊό, που οργάνωσε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποκρύπτεται ένα κύμα της παραλλαγής Όμικρον μέσα στο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα που ήδη επικρατεί στη χώρα μας.

Όπως είπε, «η κατάσταση στην Ευρώπη μάς ανησυχεί, μπορεί να οδηγήσει και σε μια μεγάλη πανδημία της Όμικρον στην Ευρώπη, γι’ αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση και αν χρειαστεί να προταθούν επιπλέον μέτρα».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε, δε, ότι τις ημέρες των γιορτών είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα που ήδη υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης είπε πως ο Οργανισμός παρακολουθεί στενά την αυξητική τάση της Όμικρον σε όλη την Ευρώπη και πρόσθεσε πως «ήδη προχωρούμε σε αυξημένη ιχνηλάτηση των περιστατικών και ίσως να υπάρξει και αυξημένο testing τις επόμενες ημέρες». Επίσης πρόσθεσε πως ανάλογα με τις εξελίξεις θα ληφθούν επιπλέον μέτρα αν χρειαστούν. Ωστόσο είπε ότι η χώρα μας δεν έχει μπει ακόμη στη δίνη της Όμικρον.

Στο σημείο αυτό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις -αλλά όχι αποδείξεις ακόμα- ότι προστατεύει από τη βαριά νόσηση όσον αφορά την Όμικρον, προχωρά ικανοποιητικά στη χώρα μας, καθώς 1 στους 2 από αυτούς που πρέπει -με βάση τις συστάσεις- έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

πηγη ιεφιμεριδα

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.