Σε ισχύ τα νέα μέτρα από τις 6 το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων (24/12),

Celebrations; christmas; christmas lights; christmas tree; christmass t; decοration; entertainment; eve; festivity; greek parliament; music; niki arampatzi; opanda; syntagma; syntagma square; xmas; Βουλή; Νίκη Αραμπατζή; ΟΠΑΝΔΑ; Σύνταγμα; Χριστουγεννιάτικο Δέντρο; Χριστούγεννα; γιορτές; γιορτή; διασκέδαση; εορτασμοί; εορτασμός; μουσική; πλατεία Συντάγματος; στολισμός; χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση;
Christmas decoration lighting ceremony of the Municipality of Athens, at Syntagma square, in Athens, on Nov. 23, 2021 / Τελετή χριστουγεννιάτικης φωταγώγησης της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 23 Νοεμβρίου, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε ισχύ τίθενται από τις 6 το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων (24/12), τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και τα οποία αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών για τον κορωνοϊό, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Πλεύρης, η μάσκα δεν θα χρησιμοποιείται μόνον όταν κάποιος καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως στα σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ή ενισχυμένης μάσκας.

Η Επιτροπή έκανε επίσης ισχυρή σύσταση για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, οι νεότεροι να βγουν, αλλά να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες ημέρες από την έξοδό τους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου, δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.

Επίσης, όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν από την είσοδό τους, θα πρέπει -μετά από ισχυρή σύσταση της Επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.