Σύριζα: Ιχνηλάτιση των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό ΤΩΡΑ!

Dimotika scholeia1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ιχνηλάτιση των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό την πρώτη μέρα επιστροφής στα θρανία θα έπρεπε να επεκταθεί και στους γονείς, αλλιώς η κυβέρνηση ευθύνεται για την εξάπλωση του ιού, λένε τα στελέχη του  Σύριζα.

Περισσότερα απο 15000 κρούσματα   εντοπίστηκαν στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι μέσω των self test, ενώ είχε προηγηθεί το επιτελικό μπάχαλο καθώς περίπου 250.000 μαθητές δεν βρήκαν self test, με αποτέλεσμα να κληθούν να το κάνουν έξω από το σχολείο τους πριν μπουν, ανάλογα με το αποτέλεσμα, στην τάξη.

«Και επίσημα σύμμαχος της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης με τις αποφάσεις του – 30.000 εργαζόμενοι με παιδιά που νοσούν σήμερα κανονικά στις δουλειές τους, αυτό είναι ανοσία αγέλης» λένε οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Οι ίδιοι άνθρωποι ζητούν τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, την οποία μέχρι στιγμής αρνείται, όπως λένε, η κυβέρνηση.

«Παρά το πρωτοφανές μπάχαλο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις ακόμα και στα self test, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  ο Νάσος Ηλιόπουλος, και σημείωσε ότι «οι γονείς τους θα πάνε κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου προσθέτουν ότι «για τον κ. Μητσοτάκη είναι “μικροπροβλήματα” το γεγονός ότι πάνω από 30.000 γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν, θα πάνε σήμερα στις δουλειές τους, θα πάρουν ΜΜΜ και κάποιες χιλιάδες από αυτούς θα αποτελέσουν κινητές εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Και μετά θα τους κουνά το δάχτυλο για ατομική ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.