Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν στον αμερικανικό λαό.

ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τζο Μπάιντεν – Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η πιθανότητα μίας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραμένει σημαντική – «Αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, θα είναι πόλεμος από επιλογή και δεν θα γίνει ο Nord Stream 2» – «Δεν απειλούμε τη Ρωσία και δεν σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε πυραύλους στην Ουκρανία»

Διάγγελμα για τις τελευταίες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στον αμερικανικό λαός. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι θα δώσει κάθε ευκαιρία στη διπλωματία, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για όλα, για κάθε σενάριο ή εξέλιξη. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δήλωσή του ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ δεν απειλούν τη Ρωσία. Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε εμμέσως στο θέμα της Ουκρανίας και της ένταξης στο ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί το βασικό αίτημα του Κρεμλίνου για τις «εγγυήσεις ασφαλείας», δηλώνοντας ότι «δεν έχουμε και δεν σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε πυραύλους στην Ουκρανία».

«Για εβδομάδες η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εμπλακεί σε μια συνεχόμενη διπλωματική προσπάθεια. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια διπλωματία υψηλού επιπέδου. Συμφωνήσαμε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεχίσουμε προς αυτόν τον σκοπό. Πρέπει να δώσουμε στην διπλωματία κάθε ευκαιρία επιτυχίας. Αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία τότε θα υπάρξει διεθνής καταδίκη. Θα είναι πόλεμος από επιλογή και δεν θα προχωρήσει ο Nord Stream 2», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, ό,τι κι αν συμβεί. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε διπλωματικά με τη Ρωσία και τους συμμάχους και εταίρους μας για να βελτιώσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη συνολικά. Και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε αποφασιστικά στη ρωσική επίθεση για την Ουκρανία, κάτι που εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό. Όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, αυτή ήταν η προσέγγισή μας και παραμένει η προσέγγισή μας και τώρα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγη:Πρώτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.