Τριήμερο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών

Karagiozis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τριήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών με πολλές εικαστικές, παραστατικές και εκπαιδευτικές δράσεις εγκαινιάζεται στις 18 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Ρομάντσο».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ανοίγουν με μια συζήτηση (18/2, ώρα 19.00) ανθρώπων από όλο το φάσμα των τεχνών που υπηρετούν το Θέατρο Σκιών, σε μια σπάνια συνεύρεση: Δήμος Αβδελιώδης, Ωρίων Αρκομάνης, Ηλίας Καρελλάς, Ίρις Κρητικού, Δημήτρης Λέκκας, Γιάννης Σπανούδης, Χρήστος Στανίσης.

Με τίτλο «Πού πας, βρε Καραγκιόζη; (με την καλή την έννοια)» το νεοσύστατο φεστιβάλ που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, συνεργάτης του διοργανωτή οργανισμού KROMA, επιχειρεί να αφουγκραστεί τις καταβολές, το παρόν και το μέλλον του θεάτρου σκιών αλλά και τις ιστορικές, τις αισθητικές και τις συμβολικές του εκλεκτικές συγγένειες. Επίσης το πώς το θέατρο σκιών και ο αγαπημένος σε όλους Καραγκιόζης μπορεί να αφορά τον άνθρωπο του σήμερα.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων-εγκαταστάσεων του Φεστιβάλ.

Η πρώτη τιτλοφορείται «Στον μπερντέ: Ο Καραγκιόζης ως εφήμερη διαχρονία» και φέρνει κοντά 50 Έλληνες διακεκριμένους αλλά και πολύ νέους εικαστικούς που παρουσιάζουν τον Καραγκιόζη σε έργα τους με αυτοσχέδιες ιστορίες ηρώων της διπλανής πόρτας.

Σε άλλη έκθεση του φεστιβάλ στήνεται ένα défilé δρόμου με αυτοσχέδια ενδύματα και αξεσουάρ μόδας που θα φορεθούν και θα παρουσιαστούν τιμώντας την ελληνική διαχρονία του Καραγκιόζη και του θεάτρου σκιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.