Απάντηση Τσαβούσογλου στο αίτημα της Ουκρανίας να κλείσει η Τουρκία τα Στενά του Βοσπόρου

Ap 202386720983421 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Απάντηση Τσαβούσογλου στο αίτημα της Ουκρανίας

να κλείσει η Τουρκία τα Στενά του Βοσπόρου

«Αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε Τούρκους δημοσιογράφους στο Καζακστάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αρμόδιοι μελετούν το θέμα μετά το επίσημο αίτημα της Ουκρανίας να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία. Όπως τόνισε  η Τουρκία θα εφαρμόσει τη Σύμβαση του Μοντρέ χωρίς δισταγμό, όπως μέχρι σήμερα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ακόμη και τα Στενά να κλείσουν η Ρωσία έχει δικαίωμα με βάση τη Συνθήκη να ζητήσει την επιστροφή των πλοίων της στη βάση τους.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του σε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων στο Καζακστάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε για τη Σύμβαση του Μοντρέ ότι “εάν αποδεχτούμε νομικά την κατάσταση πολέμου, αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει και μπορούμε να περιορίσουμε τη διέλευση των πολεμικών πλοίων σύμφωνα με τις εξελίξεις”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Ουκρανία υπέβαλε επίσημο αίτημα για αυτό το θέμα και τόνισε ότι τα άρθρα είναι αρκετά σαφή και ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει τη Σύμβαση του Μοντρέ χωρίς δισταγμό, όπως μέχρι σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.