Αλεξάντερ Λουκασένκο:Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Loukasenko
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο -στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν και «μαριονέτα» του ρώσου προέδρου όπως ισχυρίζεται η Δύση- δήλωσε ότι η πολιτική των κυρώσεων -στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- στοχεύει στην εξάλειψη της Ρωσίας ως ανταγωνιστή και οδηγεί σε έναν ακόμη παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS: «Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες κυρώσεις. Πολλά λέγονται για τον τραπεζικό τομέα. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, SWIFT. Είναι χειρότερο από πόλεμο. Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να αποφύγετε κάτι τέτοιο» είπε ο Λουκασένκο.

Πρόσθεσε ότι μια πυρηνική σύγκρουση θα μπορούσε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της έντασης και της κλιμάκωσης.

Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας της Λευκορωσίας ενδέχεται να βοηθήσουν τη Ρωσία να αποκτήσει υποκατάστατα για τα δυτικά και ασιατικά μικροτσίπ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός ωφελούμενος από αυτό που συμβαίνει εδώ. Με αυτό τον τρόπο η Ευρώπη μπορεί να δείξει τη θέση της και οι ανταγωνιστές να εξαλειφθούν» πρόσθεσε.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος προειδοποίησε πως το Μινσκ και η Μόσχα θα επιβάλουν πολύ σοβαρές κυρώσεις κατά της Δύσης.

«Οι κυρώσεις που θα επιβληθούν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα είναι ογκώδεις… Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Εάν χρειαστεί, θα χτίσουμε αυτά τα μέτρα αλλά όχι εις βάρος μας» είπε.

«Είναι ένα δημοσιογραφικό κλισέ: Σιδηρούν παραπέτασμα. Άρχισε να πέφτει εδώ και πολύ καιρό. Ενδεχομένως να έχει μείνει μόνο ένα στενό κενό, αφήνοντας λίγο φως να περάσει. Όταν το σιδηρούν παραπέτασμα δεν τους ωφέλησε, το επέκριναν. Τώρα το χαμηλώνουν οι ίδιοι. Δεν το χρειαζόμαστε. Δε θα το κάνουμε να πέσει. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι και προσεκτικοί» κατέληξε ο Λουκασένκο.

Πηγή :ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.