Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη Μακρόν-Ανοδος Λεπέν

Photo5872967199021447399
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας  αναφέρουν  ΄΄ότι η παράταξη του, Εμανουέλ Μακρόν  δεν εξασφαλίζει  την αυτοδυναμία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση  Ο  Μακρόν (Ensemble) εκτιμάται ότι θα εκλέξει 230 έδρες.

Οι Nupes, η Αριστερή Συμμαχία υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν, εκτιμάται ότι εκλέξει 149 έδρες, ενώ το κόμμα του Εθνικού Συναγερμού της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αναμένεται να σημειώσει ιστορικό αριθμό εδρών, που θα ανέλθουν γύρω στις 85, την ώρα που το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών θα εκλέξει 76 βουλευτές.

Ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι η εκλογή 76 βουλευτών, όπως φαίνεται, από την γκολική παράταξη ενδεχομένως  να επιτρέψει τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας των φιλελεύθερων δυνάμεων, ενώ η Αριστερή Συμμαχία  προβλέπεται να μένει στην αντιπολίτευση και να μην επιτυγχάνει να δει τον κ. Μελανσόν πρωθυπουργό.

Πάντως ο Κριστιάν Ζακόμπ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι το κόμμα του θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Νικήτρια αναδεικνύεται η  Λεπέν με την άνοδο του κόμματός της στην τρίτη θέση, πάνω από την παραδοσιακή κεντροδεξιά.

Η γαλλική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε όλα τα μετριοπαθή κόμματα ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Προσεγγίζοίαυμε εκείνους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά», είπε η Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.