Της Δέσποινας Μακρινού
Mυροβόλησε το … Σύνταγμα
20 – 24 Ιουνίου – Θα προκάμετε?
Απο το “πληγωμένο δέντρο” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του “Αττικό Μετρό” στο Σύνταγμα.
Πέντε μερες απο τις 12 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ , 20 με 24 Ιουνίου, γεμάτες με “Αρωμα Χίου”.
Η μαστίχα, τα εσπεριδοειδή, τα γλυκά του κουταλιού, η μανταρινάδα, η βυσσινάδα, το ούζο, η σουμάδα, η λεμονάδα και τόσα άλλα ευωδιαστά προιόντα, αιφνιδίασαν τους επισκέπτες στο Κέντρο της Αθήνας.
Το νησί της Χίου διαθέτει μεγάλη επάρκεια απο τοπικά προιόντα . ‘Αλλα εχουν σαν βάση την μαστίχα και άλλα τους καρπούς απο τα περίφημα περιβόλια του Κάμπου.
Μοιρασμένο στα δύο , στη Νότια και την Βόρεια, η Χίος επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στους επισκέπτες .
Τόσο στον τομέα της γαστρονομίας, όσο και στις φυσικές ομορφιές.
Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο νησί. Η Χίος έχει δικό της κοινό που την επισκέπτεται “κατά συρροή” όλες τις εποχές του χρόνου.
Λατρεμένη εποχή η Ανοιξη, με τους περίφημους λαλάδες (τουλίπες) και τα μυροβόλα περιβόλα με τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια.
Το νησί παρουσιάζει ακόμη, εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον, με δύο πανέμορφα Μουσεία.
Το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό, με εκθέματα απο τη Νεολιθική εποχή έως σήμερα.
Το ενετικό κάστρο στο κέντρο της Χώρας , είναι ένα απο τα μοναδικά κάστρα που κατοικείται και έχει αναπτυγμένη οικονομική δραστηριότητα, τόσο στην εστίαση όσο και στην διασκέδαση.
Οι κάτοικοι στο σύνολό τους είναι φιλόξενοι, ευχάριστοι, με πικάντικο χιούμορ και αθώα πειράγματα.
Στη Χίο μπορείς να ξεκουραστείς, αλλά και να ξεφαντώσεις. Το οδικό δίκτυο είναι υπέροχο και συνδέει τη μία άκρη του νησιού με την άλλη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι κάτοικοι της Αθήνας πήραν μία μικρή γεύση και όσφρηση, απο τα Χιώτικα Αρώματα στην έκθεση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Τουρισμό.
Στην Έκθεση συμμετείχαν 27 επιχειρήσεις παρουσιάζοντας τα προιόντά τους.