Ιαπωνία: Σε σοκ η χώρα με την δολοφονία του π. Πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε 

Abe dolofonos 768x402
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Σίνζο Αμπε  δολοφονήθηκε από έναν 41χρονο πρώην στρατιωτικό.  Τον πυροβόλησε πισώπλατα. Μάλιστα μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του ανακαλύφθηκε πως είχε ολόκληρο εργαστήριο με χειροποίητα όπλα και εκρηκτικά.

Η Χώρα είναι  σε κατάσταση σοκ. μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην πόλη Νάρα, χθες το μεσημέρι. Ο δράστης, πρώην αξιωματικός του ναυτικού, παρέκαμψε τους αυστηρότατους ιαπωνικούς νόμους για την οπλοκατοχή κατασκευάζοντας αυτοσχέδιο δίκαννο και εκτέλεσε τον μακροβιότερο Πρωθυπουργό.

Ο 41χρονος δράστης Τετσούγια Γιαμαγκάμι είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι είχε σκοπό να σκοτώσει τον Αμπε γιατί θεωρούσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν «μέλος συγκεκριμένης οργάνωσης». Ο δράστης πρόσθεσε ότι δεν είχε πρόβλημα με τις πολιτικές απόψεις του Αμπε.

Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά

«Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη, δεν έχω λόγια», είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, συγκρατώντας με δυσκολία τη συγκίνησή του. «Χάσαμε έναν σπουδαίο ηγέτη που αγαπούσε το έθνος, κοιτούσε προς το μέλλον και πέτυχε πολλά». Ο Κισίντα υπογράμμισε ότι οι εκλογές για την Ανω Βουλή, το λιγότερο ισχυρό από τα δύο σώματα του ιαπωνικού Κοινοβουλίου, θα διεξαχθούν κανονικά αύριο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.