“Πυρά” κατά της Ελλάδας εξαπολύουν ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης

δενδιας
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

 

Νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων έχει ανοίξει η Άγκυρα, καθώς ανώτατα στελέχη της ς εξαπολύουν “πυρά” κατά της Ελλάδας, αλλά και συγκεκριμένα κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Αθήνα να απαντά για άλλη μία φορά μέσω της διπλωματικής οδού, εξασφαλίζοντας την ανοιχτή στήριξη τόσο της Γερμανίας, όσο και της Γαλλίας.

, Την αρχή έκανε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα μας μπλοκάρει την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλώντας στο Κογκρέσο “είπε κάτι αδιανόητο: μην δώσετε τα F-16 στην Τουρκία”.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, αλλά και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με δύο ομολόγους του μέσα σε λίγες ώρες. Αρχικά, με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως «τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό. Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι»

Πηγή: Νιουσιτγρ

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.