Η Μάρθα Καραγιάννη .η Μάρθα μας πέθανε στα 82 της χρονια

3280781
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε η μεγάλη ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη σε ηλικία 82 ετών, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας ο οποίος ήταν με τη Μάρθα Καραγιάννη μέχρι τις τελευταίες τις στιγμές, μίλησε στον ALPHA και ανακοίνωσε το θάνατό της.

Εσβησε το πιο λαμπερό αστέρι  της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Η Μάρθα Καραγιάννη τις δεκαετίες ΄60 ’70  χρόνια έλαμψε με την ομορφιά της την υποκριτική της τέχνη  σε ταινίες που άφησαν εποχή..
Η Μάρθα Καραγιάννη γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1939 στον Πειραιά.

Ο πατέρας της Χαρίλαος Καραγιάννης καταγόταν από πλούσια οικογένεια της Ρωσίας, που έχασε την περιουσία της κατά την διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης και η μητέρα της Δόμνα Τσιρίδου ήταν ποντιακής καταγωγής από το Μπακού, την πρωτεύουσα του σημερινού Αζερμπαϊτζάν. Οι γονείς της πρόσφυγες και οι δύο γνωρίστηκαν σε ένα ποντιακό χοροδιδασκαλείο της Δραπετσώνας, ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις τύχες τους το 1932.
Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία  “Η Άγνωστος” (1956) του Ορέστη Λάσκου. Στα γυρίσματα ήταν μόλις 16 ετών.

Το 1957 πρωτοπάτησε το θεατρικό σανίδι στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και Ψύλλοι», που ανέβασαν στο θέατρο «Περοκέ» της Αθήνας, ο Κώστας Χατζηχρήστος  και η  Καίτη Ντιριντάουα .

Το ο 1962 άρχισε να στρέφεται και σε έργα πρόζας. Την ίδια χρονιά έπαιξε στην παράσταση «Όμορφη Πόλη», που ανέβηκε στο θέατρο «Παρκ» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Το 1959 παντρεύτηκε τον διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Πειραιά Μίμη Στεφανάκο, χώρισε μετά απο ενα χρόνο. Σχέση της που κράτησε 12 ολοκληρα χρόνια  και  που άφησε εποχή   με τον διεθνή τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.