Κυκλοφόρησε και άρχισε το ταξίδι του το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Κωνσταντάρα που έγραψε το βιβλίο μαζί με την κόρη του Παυλίνα Κωνσταντάρα ( Εκδόσεις Δίχτυ) .
Δύο άνθρωποι, ενωμένοι απ’ το νήμα της ζωής, μπαμπάς και κόρη, έγραψαν την ιστορία δύο άλλων ανθρώπων. Επίσης ενωμένων απ’ αυτό το ίδιο νήμα. Συναντήθηκαν στο διάβα της ζωής τους για πολύ λίγο, αλλά αυτό το λίγο ήταν τόσο σημαντικό που τους καθόρισε.
H ιστορία της Μιράλ και του Αλέξη αρχίζει στην Παλαιστίνη του 1985, σ’ έναν οικισμό, στα περίχωρα της Γάζας, όπου επικρατούσαν συνθήκες φτώχειας και φόβου, με πολλά παιδιά να έχουν βρεθεί μες στους δρόμους και στα ερείπια. Η Μιράλ έγινε πρόσφυγας και –αναγκαστικά– μετανάστρια στην Ελλάδα των χίλιων προβλημάτων και ταυτόχρονα θύμα εκμετάλλευσης συμμοριών. Το μοναδικό πράγμα για το οποίο αποφάσισε στη ζωή της ήταν να κρατήσει και να γεννήσει το παιδί της μέσα σε μια δραματική περιπέτεια .Εγκατέλειψε το παιδί στο μαιευτήριο για να μην το καταδικάσει στην ίδια μοίρα και προχώρησε τη ζωή της μέσα στις τύψεις της. Το παιδί υιοθετήθηκε από μια άτεκνη οικογένεια που του εξασφάλισε μια καλή ζωή.
Η μάνα και ο γιος έζησαν παράλληλους αλλά και ξεχωριστούς βίους μέχρι που ήρθε η μεγάλη στιγμή: η συνάντηση. Οι συγγραφείς, πατέρας και κόρη, έγραψαν ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα, ένα ψυχολογικό θρίλερ, που κινείται ανάμεσα στην περιπέτεια, στο έγκλημα, στην υιοθεσία και στην κάθαρση.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε μια γιορτή συγκίνησης, σύνδεσης και κοινωνικών μηνυμάτων, μπροστά σ΄ ένα μεγάλο και ευρύ ακροατήριο, το βράδυ της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου στον πολυχώρο «Άτρακτος». Η παρουσίαση είχε θεατρική ατμόσφαιρα και εμπλουτίστηκε από οπτικοακουστικό υλικό, λίγα λόγια από τους συγγραφείς και αποσπάσματα από το βιβλίο που διάβασαν η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου και τα δυο αδέλφια Παυλίνα και Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Στο τέλος, μέσα στις επιδοκιμασίες του κοινού, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ανακοίνωσε στον γνωστό τυφλό δικηγόρο και πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά που ήταν παρών, ότι το κείμενο του βιβλίου, προσφέρεται στην Οργάνωση ώστε να ηχογραφηθεί και σε ακουστική μορφή να διατίθεται σε όλα τα άτομα με προβλήματα όρασης.