Θέατρο: Και να η είδηση της ντροπής!

Paxinou3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μα ποια είναι αυτή η Παξινού που δίδασκε στο Εθνικό Θέατρο: Μα ποιος είναι αυτός ο Κάρολος Κουν:
Κολέγια πήγαιναν:
Και να η είδηση της ντροπής:
ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι απόφοιτοι των «ανώτερων» δραματικών σχολών & σχολών χορού και κινηματογράφου κατατάσσονται στην κατηγορία εργαζομένων ΔΕ. Ουσιαστικά αλλά και τυπικά πλέον με την υπογραφή της ανώτατης πολιτειακής αρχής, όλοι οι καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών εξισώνονται με απολυτήριο Λυκείου.

Η Γενική Συνέλευση των Σπουδαστών και των Σπουδαστριών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

”Είναι ξεκάθαρο για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο να συρρικνώσει τον προϋπολογισμό για τον σύγχρονο πολιτισμό και να περικόψει όσα εργασιακά δικαιώματα και προοπτικές απέμειναν στους εργαζόμενους του χώρου μας, αντιμετωπίζοντάς μας επίσημα ως χομπίστες.

Απέναντι σε κάθε νομοσχέδιο και υπουργική απόφαση που υποβαθμίζει τις σπουδές και την τέχνη μας, μαζί με κάθε καλλιτέχνη, καθηγητή και συνσπουδαστή από άλλες καλλιτεχνικές σχολές προχωράμε στην κατάληψη της Σχολής μας, της “Ανωτάτης” Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου και στην διοργάνωση διήμερου δράσεων στο Θέατρο της Σχολής σήμερα 22 και αύριο Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 με σκοπό τον διάλογο και την συσπείρωση των σπουδαστών όλων των σχολών και του κλάδου μας ευρύτερα.

Θα ακολουθήσει άμεσα επόμενη ανακοίνωση για το πρόγραμμα συζητήσεων, εκδηλώσεων και δράσεων”.

Η Γενική Συνέλευση των Σπουδαστών και των Σπουδαστριών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.