Νέες προκλήσεις από Ακάρ: Η Ελλάδα κυνηγά την ένταση και προσπαθεί να επιβάλει τις σοβινιστικές πολιτικές της

ΑΚΑΡ
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ υποστήριξε ότι ως Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά η Ελλάδα δεν τον επιθυμεί.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ επιθεώρησε το «πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο στον κόσμο» και σε δηλώσεις του πάλι για την Ελλάδα υποστήριξε ότι «συνεχώς κλαψουρίζει».

Όπως αναφέρει  το πρακτορείο Anadolu, o τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η Αθήνα κυνηγά την ένταση, σαμποτάρει τις συναντήσεις στο ΝΑΤΟ, ότι επιδιώκει να κάνει το πρόβλημα να μοιάζει με πρόβλημα Τουρκίας-ΝΑΤΟ κι ότι προσπαθεί να επιβάλει τις σοβινιστικές πολιτικές της».

«Ό,τι λέει η Τουρκία βασίζεται στο νόμο», υποστήριξε ο Ακάρ είπε: «Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί λόγοι της μη ύπαρξης αποτελέσματος που πηγάζει από την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν σκάνδαλα υποκλοπών, σκάνδαλα στο μεταναστευτικό, σκάνδαλα διαφθοράς. Ωστόσο, η Ελλάδα σημειώνει αποτυχίες στην ανατολική Μεσόγειο, έχει αποτύχει και η ελληνική κοινή γνώμη το αντιλαμβάνεται. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν σε αύξηση της έντασης με την Τουρκία. Ωστόσο, θέλουμε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση και ότι οι αντιπερισπασμοί τους δεν αποδίδουν. Το μόνο πράγμα που κάνουν ορισμένοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα είναι να κλαίνε. Προσπαθούν να προωθήσουν τις σοβινιστικές τους πολιτικές κλαίγοντας συνέχεια. Όλοι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν βγάζει πουθενά αυτό. Ο ελληνικός λαός έχει επίσης αρχίσει να βλέπει πώς οι πόροι του κατασπαταλούνται από αυτούς τους πολιτικούς και πώς καταστρέφεται η ευημερία του. Μαζί του και κάποιοι λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι στρατιωτικοί, πρέσβεις, πολίτες στην Ελλάδα άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδι εδώ».

Ακάρ

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ υποστήριξε ότι ως Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά η Ελλάδα δεν τον επιθυμεί.

«Λέμε στους συνομιλητές μας με κάθε ευκαιρία ότι εμείς, ως Τουρκία, είμαστε υπέρ του συνεχούς διαλόγου και της ειρήνης και ότι θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.

Η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί αυτές τις συναντήσεις, αλλά προσπαθεί να τις ματαιώσει. Τις σαμποτάρει. Μερικοί πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί προσπαθούν συνεχώς να καλύπτουν τα εσωτερικά τους προβλήματα προκαλώντας ένταση. Κάθε πρωί σηκώνονται και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργήσουν ένταση, βγάζοντας κάτι στο προσκήνιο.

Όλοι καταλαβαίνουν πλέον τα κόλπα τους. Θεωρούμε και περιμένουμε ότι όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.