Βουλή: Μάχη σήμερα- μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές μετά την παράδοση στοιχείων της ΑΔΑΕ στους Αρχηγούς Κομμάτων

123b0fad 96e8 4663 a72a 2ae99c0cfc7a βουλη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση σε θέση μάχης μετά την παράδοση στοιχείων για τις υποκλοπές ,    του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, που εστάλη στους πολιτικούς αρχηγούς και στον πρόεδρο της Βουλής.

Μάλιστα η μάχη θα δοθεί σήμερα στη Βουλή με σύσσωμη την Αντιπολίτευση να ζητάει εξηγήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας τον φάκελο με τα στοιχεία ,συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και εξερχόμενος απο το Προεδρικό Μέγσρο δήλωσε στους δημοσιογράφους:

΄΄Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο. Από ένα εγκληματικό δίκτυο, θα έλεγα εγώ, που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό.

Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών.

  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επισήμανε ότι «με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στη διάθεσή τους ρυπαρά δίκτυα, προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα».

«Ομως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.