Κακοκαιρία:Πως θα λειτουργήσουν Δημόσιες Υπηρεσίες και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις

Xionia kakokairia 5 2 2023 1024x597 jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εξαρση των καιρικών φαινομένων με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό, προειδοποίει για σήμερα Δευτέρα 6-2-2023 η Γενική  Γρσμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με αποτέλεσμα να γίνουν  τροποποίησεις σε ωράρια εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σχολεία, υπηρεσίες και συγκοινωνίες.

 Ανακοίνωση  εκδόθηκε  από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το Δημόσιο θα ανοίξει στις 10 το πρωί (Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου).  για την ασφάλεια των υπαλλήλων

Μάλιστα, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, σχετικά με τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών ανακοινώνονται, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, τα εξής:


Βάσει των καιρικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής και για την ασφάλεια των υπαλλήλων εκείνων που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας, διευκρινίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.».

Για τον ιδωτικό τομέα

Για τον ιδιωτικό τομέα, η Πυροσβεστική απευθύνει ισχυρή σύσταση οι εργαζόμενοι να μεταβούν στην εργασία τους μετά τις 10 το πρωί.

Σχολεία και Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τηλεκπαίδευση θα εφαρμοστεί σήμερα στα σχολεία, καθώς  με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν, Δευτέρα, τα ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Αττική

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.