Τουρκία: Αγωνία για επιζώντες κάτω απο τα χαλάσματα

64620533 303
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αγωνία για τρίτο 24ωρο  με τα τουρκικά και τα ξένα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία και τη Συρία, να κάνουν οτι μπορούν για να σώσουν εγκλωβισμένους . Ο αριθμός των νεκρών από το διπλό πλήγμα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Καχραμανμαράς έφτασε τους 8.000.

Η ελληνική ΕΜΑΚ έχει διασώσει τρεις ανθρώπους από τα χαλάσματα στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν), ενώ συρρέουν ειδικοί και διασώστες από πολλές χώρες στην Τουρκία, σε αντίθεση με τη Συρία που το εμπόλεμό της και η στάση της Δαμασκού έχει αποτρέψει την παρουσία πολλών ξένων διασωστών.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι εξαιτίας των σεισμών τουλάχιστον 5.894 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34.810 τραυματίστηκαν.

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 1.932, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες αργά την Τρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, τουλάχιστον 812 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.449 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά).

Πληροφορίες απο ΑΠΕ ΜΠΕ και ξένα πρακτορεία

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.