Mafia της Μυκόνου: Ποια αρχαία; Εδώ θέλουμε να χτίσουμε…

Aerial,view,through,the,famous,windmills,above,mykonos,town,,cyclades,
Aerial view through the famous windmills above Mykonos town, Cyclades, Greece, to the Little Venice district
Facebook
Twitter
LinkedIn

του Αλκη Φιτσόπουλου

Μετρίου αναστήματος και ηλικίας 35 ετών είναι ο άντρας που χτύπησε τον υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλη Ψαρρό, που του έσπασε τη μύτη, τα πλευρά και τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τρίτη, την ώρα που ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων είχε μόλις φύγει από το γραφείο του.

Μάλιστα είχε καθυστερήσει να φύγει διότι είχε αφήσει εκκρεμότητες και ήθελε να τις ολοκληρώσει λόγω της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης.

Ο δράστης πιθανόν τον παρακολουθούσε και του επιτέθηκε στον σταθμό του ΚΑΤ, λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο του για να πάει στο σπίτι του στα βόρεια προάστια.

Ο αρχαιολόγος ακολουθούσε την ίδια διαδρομή κάθε μέρα, κάτι που πιθανόν να διευκόλυνε τον δράστη ο οποίος του επιτέθηκε στο πιο σκοτεινό σημείο της διαδρομής.

Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν υλικό από τις κάμερες της περιοχής (σπίτια και καταστήματα) ενώ έχει καταθέσει κι ένας αυτόπτης μάρτυρας που περιέγραψε έναν 35χρόνο άντρα, μετρίου αναστήματος που διέφυγε με μηχανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς για τρεις υποθέσεις που χειριζόταν ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ενδέχεται να έχουν σχέση με τον ξυλοδαρμό του.

Οι δύο αφορούν σε καταστήματα εστίασης που έχουν προβεί σε παρανομίες στον αιγιαλό πλησίον αρχαιολογικου χώρου και εξετάζονται από την εισαγγελία Συρου και η τρίτη υπόθεση αφορά σε αφόρητες πιέσεις που δεχόταν ο Μανώλης Ψαρρός από Αλβανό εργολάβο για ανέγερση παραλιακού ξενοδοχείου.

Ο εργολάβος του τηλεφωνούσε πάνω από 20 φορές την ημέρα προκειμένου να του ασκήσει πίεση για να προχωρήσει πιο γρήγορα το έργο. Ωστόσο στη συγκεκριμένη οικοδομή δεν εντοπίστηκαν παρανομίες.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο άγνωστους άνδρες το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 20.30. Το συμβάν σημειώθηκε στην Αθήνα κοντά στο σπίτι του υπάλληλου κι ενώ κατευθυνόταν προς αυτό. Η επίθεση που δέχθηκε έγινε με μαφιόζικη μέθοδο.

Τα χτυπήματα από τους δύο άγνωστους άνδρες ήταν τόσο σφοδρά που έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με συνεργάτη του που μίλησε στο protothema.gr «δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσει η μύτη του, γροθιές στο κεφάλι και στο στέρνο του. Δεν άντεξε από την αγριότητα των χτυπημάτων και λιποθύμησε».

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του, η επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλαδων πιθανόν συνδέεται με υποθέσεις που αφορούν τη Μύκονο, κάτι που αναμένεται να διερευνηθεί από την αστυνομία.

«Προσπαθούμε πάντοτε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας βάσει όσων ορίζει ο νόμος ωστόσο βρίσκουμε απέναντί μας πολλές δυσκολίες. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα φτάσουν ως εκεί, να στήσουν ενέδρα σε έναν οικογενειάρχη άνθρωπο και να τον σαπίσουν στο ξύλο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.