Όθων Ηλιόπουλος Καθηγητής του Harvard “Πρωτιά στην Ευρωπαική λίστα θανάτων στην πανδημία!¨

Othonas iliopoulos
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Πρωτιά στην Ευρωπαική λίστα θανάτων στην πανδημία!¨

 

Ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καθηγητής κ. Όθων Ηλιόπουλος με ανάρτηση του στα Social Media απαντά στο κάλεσμα του Υπουργείου  Παιδείας να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο για την πανδημία του κορωνοιού με προσοχή και σοβαρότητα.

Ακολουθεί η απάντηση του καθηγητή :

“Με εγκαλεί το Υπουργείο Υγείας, μετά την συμμετοχή μου στην συζήτηση του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί για την πρόνοια, να συμμετέχω στον προεκλογικό διάλογο με προσοχή και σοβαρότητα.

Όντως ο επίσημος διἀλογος πρέπει να γίνεται με προσοχή και σοβαρότητα, αλλά όπως λέει μια χαρακτηριστική έκφραση χρειάζονται δύο για να χορέψεις τάνγκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε και πρότεινε μέτρα κάθε μέρα για την πανδημία και για τον εμβολιασμό δυστυχώς δεν κυβερνούσε. Η ΝΔ κυβερνούσε και πρέπει να μας εξηγήσει τα παρακάτω.

  1. Γιατί είχαμε τον χειρότερο στον κόσμο αριθμό θανάτων κατά κεφαλή μετά το Περού, αφού ο εμβολισμός πήγε τόσο καλά και όλα καλά καμωμένα;
  2. Γιατί δεν έπεισε η τιμωρία των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους και το ποσοστό έμεινε καθηλωμένο; Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους ζητούσε να δώσουν κίνητρα;
  3. Ας μιλήσουμε για το ποσοστό εμβολιασμού που βρήκε να σχολιάσει το υπουργείο. Το ποσοστό 73% στον συνολικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο …. ΣΗΜΕΡΑ που έχει….λήξει η επιδημία. Δηλαδή ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Τις μέρες του δεύτερου και τρίτου κύματος το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην Δ. Αττική ήταν καθηλωμένο στο 63% παρά τις απειλές της ΝΔ για πρόστιμα. Αυτή η περιοχή και άλλες περιοχές χαμηλού εμβολιασμού δημοσιευμένες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ λειτούργησαν σαν ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ διάδοσης. Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την ΝΔ να πηγαίνει πόρτα με πόρτα για εμβολιασμό και να χρησιμοποιεί την αστυνομία για τα εμβόλια και κινητά συνεργεία για τεστ κοροναiού, όπως γινόταν σε πολλά κράτη με ποιο επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας.

  1. Για να είναι ένας εμβολιασμός αποτελεσματικός πρέπει να είναι ομοιογενής και διάχυτος στον πληθυσμό. Ο εμβολιασμός δεν είναι μέσος όρος, είναι επιχειρησιακή παρέμβαση. Στην 12η θέση εμβολιασμού των χωρών της Ευρώπης ανήκει η Ελλάδα ΣΗΜΕΡΑ, μας λέει ο κύριος Πλεύρης (αλήθεια γιατί περηφανεύεται γι αυτή την κατάταξη) και ξεχνάει να μας πεί για την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα θανάτων.

Με κατηγόρησαν ότι αγνοώ τους αριθμούς. Μήπως το Υπουργείο αγνοεί την πραγματικότητα ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;”

Υ.Σ Ο κ. Όθων Ηλιόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής του Harvard και Κλινικός Ογκολόγος στο Massachusetts General Hospital Cancer Center.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.