Απο την Κω ο γιατρός: Σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού.

3 13
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το περιστατικό γνωστοποίησε γιατρός του νησιού με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Γιάννης Μαυρόστομος έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα έφυγε μια ψυχή μέσα από τα χέρια μου, πάνω σε μια  καρότσα φορτηγού. Σε μια καρότσα φορτηγού, με ένα περιπολικό μπροστά να μας ανοίγει τον δρόμο μέχρι το νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν το ασθενοφόρο θα έκανε τη διαφορά. Δεν υπήρχε διαθέσιμο μια κι ήταν στο ψαλίδι για άλλο περιστατικό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε ένας απινιδωτής να έκανε τη διαφορά από το ΚΑΡΠΑ σε μια καρότσα εν κινήσει».

Και συνεχίζει: Άλλωστε δεν είμαι καρδιολόγος, δεν είμαι καν παθολόγος. Ξέρω όμως ότι σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού. Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να την κρατήσω στη ζωή. Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία . Ντρέπομαι ρε Τάσο που δεν κατάφερα να σώσω την μάνα σου. Αλλά είμαι σίγουρος ότι η ψυχή της είναι εκεί ψηλά και σας καμαρώνει. Αναπαύτηκε. Κάποια στιγμή θα ξανανταμώσετε. Κουράγιο σε όλους σας».

Στο νοσοκομείο της Κω βρέθηκαν με εντολή του Αλέξη Τσίπρα τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευ συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό και άκουσαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που παρατηρούνται.

Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει μόνο ένας, ενώ για 4 θέσεις παθολόγου, δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα.

Παράλληλα, για 3 θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας. 

«Η κατάσταση αυτή σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΝΔ και της τραγικής αδιαφορίας που επέδειξε και στη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου για την αυτοψία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.