Μάνος Χατζιδάκις σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στη Δήμητρα Γκουντούνα (video)

Manos xatzidakis apofthegmata
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Έφυγε από τη ζωή, 15 Ιουνίου 1994, ο Μάνος Χατζιδάκις. Ο κορυφαίος συνθέτης αναμόρφωσε το ελληνικό τραγούδι με την πρωτότυπη μουσική του, συνέδεσε τη λόγια με την λαϊκή μουσική παράδοση και το αριστουργηματικό έργο του αποτελεί ένα σπουδαίο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Οι απόψεις του, ως διανοούμενου και εύστοχου παρατηρητή της εποχής του, αναλλοίωτες και διαχρονικές, παραμένουν πολύ περισσότερο απαραίτητες σήμερα.
Δείτε τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Νοέμβριο του 1989, με αφορμή την ίδρυση της Ορχήστρας των Χρωμάτων, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, στην οποία καταγράφονται οι απόψεις του για τη μουσική στη χώρας μας, η γνήσια σχέση με το κοινό του αλλά και το όραμά του για το επίλεκτο συμφωνικό σύνολο που ίδρυσε ο ίδιος. Το ρεπορτάζ επιμελήθηκε για την ΕΤ-1 η δημοσιογράφος Δήμητρα Γκουντούνα. Η συνέντευξη δόθηκε στις 15/11/1989 λίγες μέρες πριν από την πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων.
Στο απόσπασμα τον ακούμε να προσδιορίζει πώς ένας νέος “εθίζεται” και καταρτίζεται στη μουσική, και να απαντά στους χαρακτηρισμούς που του καταλογίζουν σε σχέση με την αντίθεσή του στο λαϊκισμό, διαχωρίζοντάς το από το λαϊκό στοιχείο.
Δείτε όλο το ρεπορτάζ με τη συνέντευξη του Μάνου Χατζιδάκι, διάρκειας 12 λεπτών, εδώ: https://www.ert.gr/…/manos-chatzidakis-15-ioynioy-1994-6/

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.