Εθνική Πινακοθήκη: Εικαστικοί και κινηματογρφιστές μας ΄΄ξεναγούν”στην Αθήνα 1950-1970

60752 2000 2000 952x630
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

 

 

Μεγάλη και σημαντική η έκθεση  «Αστυγραφία / Urbanography  η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων στο κεντρικό κτίριο της ΕΠΜΑΣ

5638

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ

Μια ομαδική, θεματική έκθεση για το αστικό βίωμα μέσα από το βλέμμα εικαστικών δημιουργών και κινηματογραφιστών.

Η ζωή της Αοήνας της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970», μια ομαδική έκθεση για το αστικό βίωμα μέσα από το βλέμμα 78 δημιουργών –εικαστικών και κινηματογραφιστών– με 202 έργα και 22 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που προβάλλονται σε τρεις οθόνες αποσπασματικά ή ολόκληρες χάρη στη συνεργασία της Πινακοθήκης με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Εργα από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές,  των   καλλιτέχνων   όπως –Αγήνωρ Αστεριάδης, Φασιανός, Γαΐτης, Τέτσης, Μόραλης, Μυταράς–  με έργα-έκπληξη που δεν έχουν εκτεθεί ξανά.

Η συγκεκριμένη έκθεση γεννήθηκε απο την  Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ)

 

Και όπως είπε σε συνέντευξη τύπου

΄΄Ως ιστορικός τέχνης κατανοώ μελετώντας, αναζήτησα τις εκθέσεις των τελευταίων 40 χρόνων που διοργανώθηκαν εδώ, ερεύνησα τη συλλογή εκ του φυσικού και ανακάλυψα πραγματικά θησαυρούς, τους οποίους δεν γνώριζα, ούτε είχαν εκτεθεί ποτέ. Σιγά σιγά άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλό μου το κεντρικό θέμα. Προέκυψε από την επιθυμία να αναζητήσω τις εικόνες της ζωής στην Αθήνα και έτσι να γίνω κι εγώ μέρος μιας πόλης της οποίας δεν είμαι θρέμμα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.