Ρόδος: Ποιοι ζήλεψαν την ομορφιά σου;

Cover2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα ξένα δίκτυα ενημέρωσης αναμεταδίδουν την   καταστροφή στο μεγαλύτερο μέρος  της Ρόδου

Στα περισσότερα ΜΜΕ οι τουρίστες περιγράφουν και επαινούν τους κατοίκους του νησιού που μέσα στην καταιγίδα της φωτιάς  κάνουν ότι μπορούν για να απαλύνουν τους φόβους τους

Είναι οι  κάτοικοι  που χάνουν τις επιχειρήσεις τους ,τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους ,είναι οι κάτοικοι που χάνουν τα σπίτια τους και τα αγαπημένα τους συντροφικά ζωάκια τρους.

Είναι γεγονός , οτι σ΄αυτή την καταστροφή της  πλούσιας γης,   τον παράδεισο μέχρι  χτες των ελαφιών , των σπανιων ειδών του ζωικού βασιλείου , των περήφανων παγωνιών και πτηνών που δεν θα ξαναδούμε , οτι οι κάτοικοι μέσα στην τρέλα της καταστριφής φρόντισαν την διαφυγή των φιλοξενούμενων τους .

Μετακίνηση 19.000 ανθρώπων- κατοίκων  και τουριστών-  δεν έχει ξαναγίνει.

Και είναι λάθος να μην επισημαίνουμε  και να ενθαρύνουμε το ΄΄κύμα΄΄ των εθελοντών που  η προσφορά τους είναι τεράστια.Η διαφυγή προς την θάλασσα , πλάι στους Λιμενικούς μας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που  αυτοεπιστρατεύθηκαν και διέθεσαν , κότερα.πλοιάρια ακόμη  βάρκες και φουσκωτά για να σώσουν γυναίκες και παιδιά.

Για να τους μεταφέουν με ασφάλεια στην Κώ. Η για  να περιμένουν τις πτήσεις  κάποιων ξένων εταιριών για να  επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Ρόδος και η Κέρκυρα οι προμετωπίδες του τουρισμού μας  έπιασαν φωτιά! Δεν είμαστε υπέρ της συνωμοσιολογίας,αλλά   οι συμπτώσεις μας βάζουν σε σκέψεις

Και η κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής και της Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε μας τους ανίσχυρους πολίτες κάτι μας λέει.

Δεμ έχει καταλαγιάσει ακόμη ο φόβος για τις πυρκαγιές .Εχουμε  μπροστά μας  δρόμο  ανασφάλειας ζέστης και καλοκαιριού για να συζητήσουμε για ευθύνες .Για την απώλεια της ίδιας μας της ζωής.

Δεν θέλουμε όμως να ξανακούσουμε οτι ευθύνεται η κλιματική αλλαγήή η και ότι  να και  στον Καναδά υπάρχουν πυρκαγιές.

Θέλουμε να ακούσουμε για την πρόληψη και την στρατηγική που προστατεύουν την Επικράτεοα.  Θέλουμε να νιώσουμε  οτι με τις πρώτες σταγόνες της βοχής δεν θα κινδυνέψουμε να πνιγούμε.

Θέλουμε…

 

..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.