“Μητρότητα” εντός παρενθέσεως!”  Ενας νέος κλάδος εμπορικής εκμετάλλευσης!   Της Δέσποινας Μακρινού

Thumbnail
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Μητρότητα” εντός παρενθέσεως!”

 

 Ενας νέος κλάδος εμπορικής εκμετάλλευσης!

Thumbnail 15 225x300 1 (1)

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Ένας νέος ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος ανθρώπινης εκμετάλλευσης, που σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει αποταμιεύσει έως σήμερα 14 δις  δολλάρια ενώ σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς σε δέκα χρόνια  θα ξεπεράσει τα 130 δις.

Μία καλή “μπίζνα” για την εξασφάλιση όχι μόνο των “γηρατειών”, αλλά και όλων των απογόνων, όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες.

Μία “μπίζνα” που με πρόσχημα τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη, ξεπερνά όλες τις νόμιμες διαδικασίες και συχνά παρανομεί!

Έτσι ήλθε στο φως μιά καλά στημένη επιχείρηση στα Χανιά της Κρήτης, που εδώ και χρόνια εργαζόταν ανενόχλητη εμπορευόμενη τον πόνο, την δυστυχία και την λαχτάρα για τεκνοποίηση ζευγαριών με προβλήματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

 

Τι σημαίνει παρένθετη μητέρα

 

Παρένθετη, ορίζεται η γυναίκα εκείνη που “φιλοξενεί” στην μήτρα της γονιμοποιημένα ωάρια και σπερματοζωάρια ενός ζευγαριού, που σύμφωνα με τεκμηριωμένες ιατρικές διαβεβαιώσεις, δεν μπορεί να τεκνοποιήσει.

Ως τέτοιες περιπτώσεις αναφέρονται η έλλειψη μήτρας (μετά απο υστερεκτομή), η μήτρα με συγγενείς ανωμαλίες, το ιστορικό κακοήθειας στα γεννητικά όργανα, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και τέλος οι αναποτελεσματικές και επανειλλημένες προσπάθειες εξωσωματικής κύησης.

Ολες αυτές οι σοβαρές διαταραχές στην υγεία μιάς γυναίκας, οδηγούν στην συμβουλευτική ιατρική πρόταση για παρένθετη μητέρα.

Κάτω απο αυτές τις επικυρωμένες προυποθέσεις, η λύση της παρένθετης μητέρας είναι νόμιμη και αποδεκτή.

Στις 26 Οκτωβρίου του 2022 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, όλο το πλαίσιο των ρυθμίσεων για την παρένθετη μητρότητα.

Το ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, θα πρέπει να εξασφαλίσει στην κυοφορούσα γυναίκα όλα τα έξοδα τοκετού και ιατρικής παρακολούθησης, εφόσον αυτά δεν καλύπτονται απο τον ασφαλιστικό της φορέα και εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά τεκμήρια.

 

Σύμφωνα πάντα με το Νόμο θα πρέπει να της καταθέσει χρηματική αποζημίωση για όσο διάστημα απέχει απο την εργασία της και δεν αμοίβεται, καθώς επίσης και για σωματική καταπόνηση. Το ποσόν ορίζεται στις 10.000 για μονήρη κύηση και στις 15.000 για πολύδυμη.

Η αποζημίωση αποδίδεται Μόνο με δικαστική άδεια.

Αίτηση για παρένθετη μητέρα μπορούν να υποβάλουν ζευγάρια σε γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό), ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης ή ακόμη και ζευγάρια σε σοβαρή σχέση.

Μέχρι στιγμής η ελληνική νομοθεσία δεν παραχωρεί το δικαίωμα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Τα ζευγάρια που επιθυμούν να προσφύγουν σε παρένθετη κύηση, θα πρέπει να συμβουλευτούν σοβαρούς και έντιμους επιστήμονες ώστε να μην εξαπατηθούν.

Κι αυτό γιατί το εμπόριο της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, υπερβαίνει σε αναλγησία κάθε προσπάθεια φιλότιμης προσέγγισης.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.