Μια βαθιά ανθρώπινη παράσταση υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Thumbnail (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι»:

Η παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά, βασισμένη στο εμβληματικό έργο του Mike Kenny, επιστρέφει στο θέατρο ΚΑΠΠΑ για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μια παράσταση με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα που αγαπήθηκε από 40.000 θεατές όλων των ηλικιών κατά την πρώτη της σεζόν συνεχίζει να στέλνει διαχρονικά μηνύματα και ελπίδα για έναν κόσμο ειρήνης, ανθρωπιάς και αποδοχής.

.”Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική… χήνα!”

 «Ο λόγος που ανεβαίνει και φέτος για δεύτερη χρονιά η παράσταση είναι για τα μηνύματα που μεταδίδει, που έχουν σκοπό να μας ευαισθητοποιήσουν απέναντι στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, την απώλεια» δήλωσε ο σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς παραλαμβάνοντας φέτος το βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους που έλαβε η παράσταση από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Maria Clara Martin, σημείωσε με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν: «Σε μια εποχή που οι πόλεμοι, η βία και οι διωγμοί έχουν ξεριζώσει από τα σπίτια τους περισσότερους ανθρώπους από ποτέ, είναι σημαντικό να μπορούμε να θυμόμαστε και να αναγνωρίζουμε τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων μέσα από παραστάσεις όπως η “Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι».

Στη «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» πρωταγωνιστεί  στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Tον ρόλο της μικρής Λέτι ερμηνεύει η Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη. Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος, στον ρόλο του νεαρού Κόνραντ, και Φάνης Παυλόπουλος στον ρόλο του αφηγητή.

Η ανατρεπτική μπάντα String Demons, ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου, ενώ η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση στο παιδικό θέαμα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά, που συνδυάζει μοναδικά επί σκηνής, τους ηθοποιούς, το σύγχρονο θέατρο σκιών και  τη ζωντανή μουσική, με σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει  απέναντι στη διαφορετικότητα, την απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, την απώλεια, τις μαθησιακές δυσκολίες,  με τρόπο απλό και τρυφερό τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Παραστάσεις καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30 π.μ για τα σχολεία και Κυριακή στις 11:30 π.μ για το κοινό και για Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 7 ετών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.