BBC Radio 4. Μαρτυρίες για φρικαλεότητες – Μάρτυρες τα πτώματα που βρέθηκαν στο Φεστιβάλ και στα κιμπούτς

Ap23284573843627 scaled
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αρκετοί άνθρωποι που συμμετείχαν στη συλλογή και την αναγνώριση των σορών που βρέθηκαν μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου διηγήθηκαν τρομακτικά στοιχεία βασανιστηρίων και δολοφονιών στους αξιωματούχους, αναφέροντας μάλιστα ότι τους πυροβολούσαν στα γεννητικά όργανα.

«Από τις σορούς φαίνεται ότι τα θύματα ακρωτηριάστηκαν… οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους ατιμάσουν», είπε η Yael Sherer.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη έρευνα για σεξουαλική βία και εγκλήματα κατά των γυναικών που διαπράχθηκε ποτέ στη χώρα.

«Είναι σαφές πλέον ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα ήταν μέρος του σχεδιασμού της Χαμάς και σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να εξευτελίσουν τους ανθρώπους», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ισραηλινή αστυνομία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δηλώσεις, φωτογραφίες και βιντεοκλίπ, το περιεχόμενο των οποίων είναι τόσο σκληρό κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους με σπασμένη λεκάνη έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς.

Πηγή: Πρωτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.